2012. március 2., péntek

Oscar 2012 és filmek mostanában

Még friss az élmény, le is írom, hogy a Tetovált lány egyszerűen zseniális! Nagyon furcsa egy ilyen filmre ezt mondani, de így van. Sokkoló és durva. 10/10. Annyira durva élmény, hogy látnom kell az eredetit is, ami tekintve, hogy svéd, valószínűleg még durvább (ezért ez még várat magára). Amúgy Daniel Craig újabb kellemes meglepetést okozott, sorban ez már a második, szóval kezdi elhomályosítani a Casino Royale-beli izomagyúságát.
Egyre kevésbé vagyok megelégedve az Oscar díjak kiosztásával, évről-évre kevésbé. Nem láttam igaz, ezért nem tudhatom, de van egy olyan érzésem, hogy Meryl Streep nem igazán azért kapott most is Oscart, mert olyan zseniális, sokkal inkább, mert neki menő díjakat osztogatni, meg róla azt mondani, hogy micsoda egy színészistennő. Pedig hatalmas ripacs tud lenni. Rooney Marának viszont nem menő Oscart adni úgy tűnik, sejtésem szerint a kissé túlkoros Akadémia-tagok már egyáltalán nincsenek összhangban a valós filmértékekkel. Mindemellett nem mondom, hogy feltétlenül Rooney Marának kellett volna megkapnia, csak azt, hogy tuti hogy nem Meryl Streepnek. (A Help még megtekintésre vár.)
Az Artist-ot sem láttam még, de erről el tudom képzelni, hogy érdemei szerint díjazták. (Felvezetés képpen megnéztük az OSS:117 Le Caire nid d'espions-t és az nagyon menő volt.) Az Utódokért nem igazán érdemel George Clooney Oscart, bár tényleg volt benne jó pár elismerésre méltó jelenete, és hát nem is kapott, úgy hogy.
A jelölt filmek nagy része még előttünk áll, szóval mostanában lesznek: Help; Tinker, taylor, soldier, spy; My week with Marilyn; Artist; Tree of life; War horse; Hugo; Moneyball. Ami nem: Vaslady. (hatalmas duma, ezért ide is írom, amit a Petőfi rádió Bombafilm rovatában írtak: "a Vaslady avas lady".)
Na száz szónak is egy a vége, ezennel hivatalosan is felkérem Shopgirl-t, hogy tárja elénk az ő meglátásait is.

2 megjegyzés:

  1. Óh, óh, hát köszönöm a felkérést, khm, khm. Nos.

    Tetovált lányt nem láttam, csak az eredetiket, azokat szerettem, meg a könyveket is. Daniel Craiget meg egyre jobban kedvelem, bár nem értem, miért. :)
    Oscarból én azt hiszem végleg kiábrándultam, a Bridesmaids jelölései elérték ezt. Évek óta tudom persze, hogy az egész politika, meg pénz, de azért ez már tényleg túlzás volt.
    Vaslédire még nem éreztem késztetést, hogy megnézzem, az Artistot viszont rajongva szerettem, Oss-ra kíváncsi lennék, honnan szereztétek? Az Utódok sokkal kisebb nyomot hagyott bennem, bár Clooney-t imádom. Tinker nekem nagyon tetszett, de többen mondták, hogy nem bírták végignézni: akiket a színészek nem izgatnak fel, annak rohadt unalmas. (hülyék. :)) Moneyballt láttam még tavaly, jó volt, nem vágynám újranézni. Még a Nader és Simin körüli hype-ot nem értem, azt is megnéztem, egzotikus, meg minden, de...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azta, megint megelőztünk egy filmben... Majd kiírom akkor az Oss-t.

      Törlés